EGYEDI TOKAJ

Szlovákia egyik legjelentősebb szőlőtermő területe elvarázsolja környezetével
természet és történelmi emlékek és meglepetések nem mindennapi látnivalókkal.

Bor és étel

Kóstolja meg a királyok borát festői szőlőültetvényekben vagy varázslatos pincékben. Illetve kóstoljon bele a kiváló szlovák és magyar konyha hagyományos specialitásaiba.

Természet

Hagyja magát csábítani Tokaj természetének szépségével. Az erdei utak, szőlőskertek, a Bodrog folyó és a folyami tavak túrázásra, kerékpározásra és vízi turizmusra csábítanak.

Történelem

Fedezze fel Tokaj történelmi örökségét - egyedülálló középkori tufapincéket, impozáns kúriákat, romantikus várakat és romokat, valamint egy ősi hidat.

Látnivalók

Élvezze Tokajt teljes mértékben. Itt felfrissülés és szórakozás, adrenalin élmények és egy felejthetetlen lovaglás vár rád.Bor és étel 

CHATEAU GRAND BARI  

Prázdny

Felejthetetlen borkóstoló és gasztronómiai élmény várja Önt a Grand Bari pincészet bájos olasz stílusú helyiségeiben. Ez az építészet tisztelgés az olasz borászok előtt, akik a múltban elhozták Tokajba a szőlőtermesztés művészetét. A szőlőültetvényekre nyíló csodálatos kilátás mellett a tokaji kiállítás is várja az eredeti, 1873-as borprést.

Több információ:» grandbari.sk

Prázdny
Prázdny

2,4 km

TOKAJ MACIK WINERI

A 4 generáció óta szakmájának elkötelezett családi pincészet a szőlőben és a középkori pincében szervez kóstolókat. A bor mellett az 1. szlovák Tokajské sört, Cibéba párlatot és saját biodűlőiből származó mézet is kínálja.

Több információ: tokajmacik.sk

Prázdny
Prázdny
Prázdny
Prázdny

7,8 km

OSTROŽOVIČ  9,5 km

A tokaji borok és a zempléni konyha kóstolóit az Ostrožovič családi pincészet szervezi varázslatos borospincéiben, de bárhol Szlovákiában, amelyet Ön választott. Ugyanakkor remek hely céges vagy családi ünneplésre.

Több információ: ostrozovic.sk

Prázdny
Prázdny
Prázdny
Prázdny

9,5 km

Egyéb pincészetek és éttermek a közelben:

MAJER BARA

Pincészet, étterem és lovak

Több információ: majerbara.sk

Prázdny

 0,7 km

MEA GRATI

Szőlőültetvények és pincészet

Több információ: meagrati.sk

Prázdny
Prázdny
Prázdny

 2,5 km

NAGYASSZONYOK ÉTTERME

Hagyományos konyha és borkóstoló a borsi Rákoczi kastélyban

Több információ: borsikastely.eu

Prázdny

 5,3 km

CHATEAU VINIČKY

Pincészet

Több információ: vino-tokaj.sk

Prázdny
Prázdny
Prázdny

 5,8 km

KOLONIA

Vidéki stílusú étterem

Több információ:  kolonia.sk

Prázdny
Prázdny
Prázdny

 8,3 km

AQUA  MARIA VEĽATY

Étterem és vízi park

Több információ: penzionaquamaria.sk

Prázdny
Prázdny

 19,3 km

Természet

vízi és kerékpáros pihenőpont

A kerékpározás vagy a vízi turizmus utáni kikapcsolódás a Rákoczi-kúria közelében, festői természeti környezetben nyújt pihenőhelyet. Itt piknikezhet, grillezhet a tűzön, vagy csak pihenhet egy kicsit. Ugyanakkor ezen a helyen bérelhet kajakot vagy kenut, és egy kalandos raftingra indulhat a Bodrog folyón.

Több információ: borsikastely.eu

Prázdny

5,3 km

TOKAJ TORONY

A szőlőültetvények közepén, Malá Trňa és Černochov falvak között 12 magas kilátó emelkedik. Acélból és fából készült, egyedi formája pedig egy fából készült boroshordó. Tetejéről gyönyörű kilátás nyílik Szlovákia egyik legjelentősebb borvidékére - Tokajra. Egész évben ingyenesen látogatható.

Prázdny
Prázdny

5,9 km

HAJÓKÚRAZÁS A BODROGON

Tokaj a hajó fedélzetéről is meg lehet ismerni. A hétvégi kalandtúrák Bodrogon Viničky községből Sárospatakra folytatódnak. Itt folytathatja ennek a varázslatos területnek a felfedezését. A visszautazáson élményekkel és új ismeretekkel gazdagon pihenhet.

Több információ: lumixtrade.sk

Prázdny
Prázdny
Prázdny

7,6 km

FORRÁS ÁSVÁNYTAVASZ LADMOVCYBAN

Jöjjön el és töltse fel ásványi anyagait a Ladmovce-i forrás gyógyító ásványvízének köszönhetően. Az alacsony hőmérsékletű kalcium-nátrium, klorid-karbonátos víz állítólag segít az emésztőrendszeri betegségekben. Vagy csak pihenjen itt a gyönyörű környezetben, valamelyik pavilon árnyékában, és lendülettel telve folytathatja a barangolást Tokajban.

Prázdny
Prázdny

km

SZLOVÁKIA LEGALACSONYABB PONTJA

Ha Tokaj környékén barangolunk, álljunk meg Szlovákia legalacsonyabb pontján. Elérni sokkal könnyebb, mint szülőföldünk legmagasabb pontját meglátogatni. Ez a pont egy 94,3 m tengerszint feletti magasságú helyet jelöl. Az ezzel az információval ellátott gránit obeliszknek köszönhetően könnyen megtalálhatja Klin nad Bodrogom falu közelében. A közelben egy 13. századi templom romjai találhatók.

Prázdny
Prázdny

12,6 km

A BODROG FOLYÓ VIRÁGZÁSA

Ha június elején Tokajba látogat, szerencsés lehet, és szemtanúja lehet egy nagyon ritka és egyedülálló jelenségnek, a "folyóvirágzásnak" - a májusi raj. Napnyugtakor a lárvák az iszapba temetve kelnek elő, és néhány percre szárnyas szubimagokká alakulnak, amelyek hamarosan csak néhány órát élő imágókká alakulnak. Eleget tesznek küldetésüknek, hogy megőrizzék a családot, és míg a hímek azonnal elpusztulnak, a nőstények az áramlás irányába repülnek, és kiengedik petéiket a vízbe. A folyó partján kifogott petékből lárvák fejlődnek, amelyek három évig várják a napjukat, amikor nekik köszönhetően virágzik a folyó. Podenkákat Szlovákiában csak a Tisza, a Bodrog és a Latorica folyók partján lehet látni.

Történelem

BORSI RÁKOCZI-KASTÉLY

A frissen felújított borsi Rákoczi-kúria történelmi élményeket kínál látogatóinak. Az udvarház történetét és Ferenc életét bemutató klasszikus kiállításon kívül II. A Rákoczi és családja múzeuma nem hagyományos programokat is kínál. Egy virtuális valóság játékon keresztül vagy egy történelmi szabadulószobán keresztül utazhat az időben. A kisfilmek panorámavetítése 360°-os vásznon is felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak. A kastély azonban gasztronómiai élményeket is kínál éttermében, ahol a hagyományos magyar konyha is várja Önt.

Több információ: borsikastely.eu

Prázdny

5,3 km

VEĽKÝ KAMENEC

A történelem szerelmeseit minden bizonnyal elcsábítják a romantikus várromok Veľký Kamenec falu közelében. A kastély a 13. században épült, majd 1672-ben a császári hadsereg lerombolta, miután az akkori tulajdonos részt vett a Vesselényi-lázadásban. A vár több falát a mai napig megőrizték.

Prázdny
Prázdny
Prázdny

16,3 km

középkori pincék

Veľká Tňa községben található a Szlovákia Nemzeti Kulturális Emlékeinek listáján szereplő 33 középkori borospince műemléki övezete. A magmás tufa vulkáni kőzetbe ásják, ami "lélegzik". Eredetileg azért építették őket, hogy megvédjék az embereket és a tulajdont az ellenséges portyáktól. Később azonban kiderült, hogy egyedülálló helyet kínálnak a bor érleléséhez, és rendkívüli hatással vannak annak ízére és minőségére. Ennek a helynek a mesebeli hangulata elvarázsol. Ezzel egyidejűleg minőségi tokaji borokat kóstolhat meg közvetlenül a termelőktől az egyik ilyen történelmi pince egyedülálló környezetében. Azok a borászok, akik szeretik és tisztelik ezt a mesterséget, szívesen látnak itt. A kóstolókat nyilvános rendezvények részeként, vagy zártkörűen megrendelt rendezvényként szervezzük.
Más középkori pincék is találhatók Malá Tŕňa és Viničky falvakban.

Prázdny
Prázdny

9,6 km

HERCEGKÚT

Az északkelet-magyarországi kis falu, Hercegkút határában az UNESCO világörökség részét képező borospincék látogathatók. A négy sorban elhelyezett „Hobbit” borospincék egy goblinfalura emlékeztetnek. Legjobb hétvégén ellátogatni hozzájuk, amikor a tulajdonosok szívesen nyitják meg kapuikat a turisták és a borbarátok előtt. A kóstoló során érdekességeket tudhat meg a bortermelésről és annak történetéről. A pincék fölé 14 megállóból álló kálvária vezet. A megmászást követően szép kilátás nyílik a környező dombokra és Sárospatak városára.

Prázdny
Prázdny
Prázdny

23,4 km

RÁKOCZI VÁR

Ezt a reneszánsz gyöngyszemet mindenképpen érdemes meglátogatni Sárospatakon. Itt található a múzeum, amely 1950 óta gondozza a Rákoczi-örökséget. A Rákocziak dicső kora című állandó kiállítása keretében átfogó képet ad a magyar történelemben oly fontos szerepet betöltő Rákoczi család egészéről.

Több információ: rakoczimuzeum.hu

Prázdny
Prázdny
Prázdny
Prázdny

21,5 km

ANDRASSY KASTÉLY 

A Trebiši Múzeum egy 18. századi barokk-klasszikus kastélyban található, amely állandó kiállításaival a múltba nyújt kirándulást. Itt megismerkedhet az Andrássy család életével és trebišovi tevékenységével, bepillantást nyerhet a birtok életébe és felfedezheti a tokaji dűlő titkait. Emellett a múzeum időszaki kiállításokat is szervez. A múzeumlátogatást összekapcsolhatja egy kellemes sétával a szomszédos történelmi parkban egy tóval. Más történelmi emlékeket is talál itt. Andrássy Július gróf családjának neogótikus stílusú mauzóleuma 1893-ból és a középkori Parič-kastély romjai, amelyek valószínűleg a 13. századból származnak.

Több információ: muzeumtrebisov.sk

Prázdny
Prázdny
Prázdny
Prázdny

26,8 km

SZENT GOTTHARD HÍD

Leles község közelében található a 14. századi gótikus műemlék, amelyről úgy tartják, hogy Szlovákia legrégebbi hídja. A Tisza folyó egyik mellékága szokott lefolyni alatta. 1802-ben a helyi kolostorban dolgozó cseh szerzetesek az andezit hidat Szentpétervárról nevezték el. Gotthard és egy szent szobrot helyezett rá. 1943-ban a szobrot eltávolították.

Prázdny
Prázdny
Prázdny
Prázdny

33,1 km

Látnivalók

MAJER BARA

Élvezze a tokaji szőlőt nyeregben vagy lovas kocsiban. Majer Bara lovaglást kínál a lovardában, ahol a lovaglás alapjait is tanítják kezdőknek. A tapasztaltabb lovasok egyedül vagy idegenvezetővel indulhatnak természetjárásra. A Majeriben egy stílusos étterem is található, és megkóstolhatja a Viničkyi szőlőültetvények borait.

Több információ:majerbara.sk

Prázdny
Prázdny

0,7 km

ZEMPLÉN KALANDPARK 

A szórakozás kedvéért ugorjon be a sátoraljaújhelyi vidámparkba, és menjen fel Magyarország leghosszabb felvonójával (1332 m) a Magas-hegy tetején lévő kilátóba. Mindenképpen próbáld ki a több mint 2 km hosszú bobpályát. Műjégpálya, mászófal és pontoncsúszda is várja a vendégeket. A Magas és Szár csúcsai közötti 1036 m hosszú zipline-on a legnagyobb adrenalin élmény vár rád.

Több információ: zemplenkalandpark.hu

Prázdny
Prázdny
Prázdny
Prázdny

10,4 km

VÉGARDÓ FüRDő

Felüdülés és szórakozás várja Önt a szlovák-magyar határ közelében, Sárospatak városában. A 36°C-os melegvizű termálfürdő, élménymedencékkel, vízi attrakciókkal és csúszdákkal felszerelt úszómedence nyáron várja az aktív pihenés szerelmeseit. A legkisebbeket a gyerekmedence mellett babamedencével és mászókákkal ellátott játszótérrel is várja.

Több információ: vegardofurdo.hu

Prázdny
Prázdny

20,1 km

AQUA PLAYA

A nyári hónapokban biztosan értékelni fogja a vízi élményt Veľatyban. Egy 25 méteres sós vizű medence, egy fűtött sóvizes gyermekmedence, valamint egy vízi attrakciós gyermekmedence várja a legkisebbeket. Ugyanakkor az Aqua Maria étteremben finom ételeket fogyaszthat.

Több információ: penzionaquamaria.sk

Prázdny
Prázdny

22,3 km

Privacy policy settings

We use cookies so that we can provide you with the best user experience possible. More info...